Weerbericht - Opklaringen op komst

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het wordt dinsdag al snel droger in het westen en het centrum, terwijl het over het oosten blijft regenen. In Vlaanderen verschijnen er enkele opklaringen. In de namiddag blijft het regenachtig ten zuiden van Samber en Maas. In het centrum vergroot dan de kans op een paar buien. Over het westen blijft het ook in de namiddag overwegend droog met kans op zonnige perioden. De maxima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 16 graden over het westen. Er waait een matige en aan de kust later een vrij krachtige zuidwestenwind, zegt het KMI. Dinsdagavond verwachten we nog wat regen over het oosten, maar daar wordt het na middernacht meestal droog. Over het centrum en vooral het westen vergroot de kans op enkele buien. Het is wisselend tot zwaarbewolkt met soms ook bredere opklaringen. In de Ardennen kunnen lage wolken het zicht beperken. De minima schommelen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 11 graden over het westen en het centrum. De zuidwestenwind is matig.

Woensdag wordt het al vanaf 's ochtends wisselvallig met regelmatig buien die onweerachtig kunnen zijn. Wat korrelhagel is mogelijk. Meestal is het zwaarbewolkt, maar een paar opklaringen kunnen tussendoor verschijnen. Met maxima tussen 8 graden in de Hoge Venen en 14 graden aan zee wordt het iets te fris voor de tijd van het jaar. Er waait een matige tot soms vrij krachtige zuidwestenwind. Rukwinden van 50 tot 60 km/uur zijn mogelijk tijdens de buien.

De voorspellingen voor donderdag zijn onzeker. Vooral 's ochtends is er nog kans op buien, maar in de namiddag lijkt het vanaf het westen droger te worden met breder wordende opklaringen. De maxima schommelen tussen 11 en 16 graden.

bron: Belga