Weerbericht - Opgelet voor mist

Het KMI waarschuwt zondagochtend voor plaatelijk mist die het zicht kan beperken tot 500 meter of minder. Er geldt code geel voor het hele land. Bestuurders worden gevraagd voldoende afstand te houden met hun wagen en hun snelheid aan te passen. Ten zuiden van Samber en Maas kan de mist ook overdag blijven hangen. Zondag wordt voorts grijs en nevelig met maxima die schommelen tussen 4 en 9 graden. Hier en daar kan wat lichte motregen vallen. In de late namiddag is een opklaring mogelijk nabij de Nederlandse grens.

Zondagnacht wordt het wolkendek stilaan minder dik. Op de meeste plaatsen blijft het nevelig met lage wolken. Vooral in het noorden van het land kunnen er bij opklaringen plaatselijk mistbanken en rijmplekken ontstaan. De minima liggen tussen 0 en 4 graden.

Maandag begint op de meeste plaatsen grijs en nevelig. Overdag wordt het wisselend bewolkt met op het einde van de dag en vooral 's nachts brede opklaringen vanaf het oosten. De maxima schommelen tussen 2 graden op de Ardense Hoogten en 5 of 6 graden elders.

Dinsdag en woensdag wordt het vrij zonnig maar fris met koude nachten. Vanaf donderdag neemt de kans op neerslag toe,

bron: Belga