Weerbericht - Ook zondagnacht mist

Weerbericht - Ook zondagnacht mist

Nadat het KMI voor mist waarschuwde zaterdagnacht met een code geel, wordt ook zondagnacht nevel en mist voorspeld op veel plaatsen. Maandagnacht gaat het dan weer vriezen. Zondagmiddag blijft het grijs en nevelig met soms gemiezer. Het kwik blijft steken rond 7 of 8 graden. Zondagavond en -nacht neemt de nevel opnieuw toe en op veel plaatsen wordt mist gevormd. De minima liggen tussen 0 en 3 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 5 of 6 graden elders. Vooral in de Ardennen is er dus kans op lokale aanvriezende mist.

Maandag begint grijs met lage wolken, nevel en mist. Geleidelijk gaat het wolkendek wat omhoog en vanuit het oosten komt de zon af en toe tevoorschijn. De maxima liggen tussen 3 en 7 graden. 's Nachts zijn er overal brede opklaringen. Het kwik duikt dan ook op de meeste plaatsen onder het vriespunt. De minima liggen tussen -4 graden in Hoog-België en -1 graad in het westen. Vlak aan zee daalt de temperatuur tot rond 0 graden.

Dinsdag en woensdag volgt er meer zon, maar het wordt frisser. Donderdag bereikt een regenzone ons land. Vrijdag wordt overwegend droog. Tijdens het kerstweekend wordt het meestal zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. Op de Ardense hoogten kan de neerslag winters worden.

bron: Belga