Weerbericht - Onweer mogelijk

Het KMI waarschuwt voor felle warmteonweders die zaterdagnamiddag en -avond plaatselijk kunnen uitbreken. Het blijft zaterdag drukkend warm, met temperaturen tot 35 graden in het binnenland. Zaterdag kunnen in de loop van de dag stapelwolken opduiken en die kunnen in de loop van de namiddag en avond plaatselijk uitgroeien tot onweer, zelfs fel onweer, waarschuwt het KMI. Waar en wanneer die zullen opduiken is nog onmogelijk te voorspellen. Mogelijk blijft het ook op vele plaatsen droog.

De temperaturen kunnen zaterdag oplopen tot 30 graden aan zee en in de Ardennen en tot 34 of 35 graden in het binnenland.

Zondag wordt het dan zonnig met wolkenvelden. In de loop van de dag verschijnen er meer stapelwolken die links en rechts kunnen uitgroeien tot een verfrissende bui. Een donderslag is daarbij niet uitgesloten. De maxima liggen rond 24 graden aan zee en 30 graden in de Kempen en de Gaume.

Maandag wordt het wisselend bewolkt met buien die vanaf de Noordzee over het land trekken. Geleidelijk wordt het vanaf het noordwesten droger met bredere opklaringen. Het wordt minder warm dan de voorbije dagen: maxima rond 22 graden in het centrum van het land.

Dinsdag is er opnieuw veel zon, al zijn er tijdelijk ook wat meer wolkenvelden. Het kwik springt terug omhoog richting 25 graden in het centrum. Tijdens de rest van de week is het zonnig met soms wat hoge sluierbewolking. De temperaturen blijven zomers.

bron: Belga