Weerbericht - Nog tot woensdag mooi en zacht weer

Het wordt dinsdag opnieuw zonnig onder een heldere hemel. We krijgen hoge maxima tussen 16 en 19 graden. De wind waait meestal zwak uit veranderlijke richtingen. Aan zee kan een bries opsteken in de namiddag, aldus het KMI. Een hogedrukgebied met kern boven onze streken zorgt voor een stabiele atmosfeer en aanvoer van droge en zeer zachte lucht. Dinsdagavond en -nacht blijft het helder en rustig. Er is een kleine kans op wat nevel of een mistbank. De minima schommelen tussen -1 en +6 graden bij een zwakke wind uit zuidelijke richtingen.

Woensdag krijgen we opnieuw zonnig en uiterst zacht weer. De maxima liggen opnieuw tussen 15 en 19 graden, bij een meestal zwakke wind uit zuidelijke of veranderlijke richtingen.

Donderdag begint met eerst nevel en mist, vooral in het westen van het land. In het oosten zijn er aanvankelijk nog brede opklaringen. Later neemt overal de bewolking toe vanuit het westen en op het eind van de dag stijgt de kans op wat neerslag. Het wordt enkele graden minder zacht, met nog maxima tussen 8 en 13 graden. De wind is zwak tot matig en komt uit zuidwestelijke hoek.

bron: Belga