Weerbericht - Nog tot en met dit weekend mooi nazomerweer

Het wordt ook donderdag vrij mooi weer met brede opklaringen en hoge wolkensluiers, al ontstaan er later ook wat stapelwolkjes. In de Hoge Venen wordt het tot 17 graden, in het westen kan het plaatselijk tot 22 graden worden. Er staat een zwakke wind uit zuidelijke richtingen, die na de middag ruimt naar zuidwest tot westzuidwest. Dat meldt het KMI. Donderdagavond en -nacht wordt het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt vanaf het westen. In het westen en noordwesten kan een buitje vallen, maar elders blijft het overwegend droog. Minima van 10 tot 15 graden.

Vrijdagochtend kunnen in het noordwesten van het land enkele buitjes vallen, maar elders is het dan droog en gedeeltelijk bewolkt. Na de ochtend ontwikkelen er in het centrum en het oosten van het land stapelwolken maar blijft de kans op een bui klein. In het westen wordt het dan zonnig. Maxima van 17 tot 22 graden.

Zaterdag krijgen we droog weer met opklaringen en hoge wolkenvelden, bij maxima tussen 19 en 23 graden. De bewolking neemt zondag toe vanaf het westen, en er trekt een zwakke regenzone over het land. Het blijft zacht met maxima van 19 tot 23 graden. Maandag wordt het licht wisselvallig met opklaringen maar ook kans op een enkele bui. De maxima dalen naar 14 tot 19 graden.

Op dinsdag komt er meer bewolking, de wind wakkert aan en er is kans op regen. Woensdag wordt mogelijk een herfstdag: zwaarbewolkt, regenachtig en winderig. Beide dagen liggen de maxima in het centrum van het land in de buurt van 17 graden.

bron: Belga