Weerbericht - Nog enkele dagen kans op onweersbuien

Er zijn zondagmiddag en -avond perioden met zon, maar er ontstaan vooral in het binnenland ook enkele onweersbuien die plaatselijk een flinke plens water lossen. Dicht bij de kust is er kans op nevel en lage bewolking die vanaf de Noordzee binnendrijft. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. De maxima bedragen 19 graden aan zee en in de Ardennen en 23 tot 27 graden elders. 's Nachts wordt het op de meeste plaatsen droog, met minima van 11 tot 15 graden.

Maandag wordt een aangenaam zomerweer met zonnige perioden verwacht. Maar in de namiddag en avond komen voornamelijk in het binnenland enkele onweersbuien tot ontwikkeling. Doordat de buien langzaam bewegen, kan de neerslag plaatselijk overvloedig zijn. Er staat een zwakke, aan zee een matige wind in hoofdzaak uit richtingen tussen noord en noordoost. Maxima: 21 graden dicht bij zee en 23 tot 28 graden in de andere streken.

Dinsdag en woensdag is het nog vrij warm, zowat 24 graden. Er zijn perioden met zon maar, soms ook enkele flinke onweersbuien. Donderdag en vrijdag verlopen overwegend droog met zonnige perioden bij ongeveer 21 graden. Komend weekend nemen de buienkansen opnieuw toe.

bron: Belga