Weerbericht: namiddag blijft zonnig

Het blijft deze namiddag zonnig, maar er kunnen geleidelijk meer stapelwolken verschijnen. De maxima klimmen tot 8 of 9 graden. Vannacht wordt het bewolkt en in het uiterste zuidoosten van het land kan het licht gaan sneeuwen. De minima dalen dan tot -1 of 0 graden in het centrum. Omdat het in heel België zal vriezen aan de grond, is er kans op lokale gladheid door rijm- en ijsplekken, zo meldt het KMI. Morgenochtend is het overal zwaarbewolkt, maar vanaf de kust wordt het zonnig. Ten zuiden van Samber en Maas kan het in de voormiddag soms licht sneeuwen. De maxima liggen opnieuw rond 8 of 9 graden. 's Avonds is het overal licht bewolkt. In de loop van de nacht verschijnt er over het noordwesten wat meer bewolking. Het kwik duikt in het hele land onder het vriespunt, in de Hoge Venen zelfs tot -8 graden. In het centrum daalt de temperatuur tot -2 graden.

Na een koude nacht is het zondag eerst zonnig. In de loop van de dag verschijnen er meer wolkenvelden maar blijft het rustig en droog. In het westen wordt het op het einde van de dag zwaarbewolkt en valt er mogelijk lichte regen. De maxima schommelen van 2 tot 4 graden in de Ardennen en van 7 tot 9 graden in de andere streken.

Maandag is het zwaarbewolkt tot betrokken. Een storing veroorzaakt regen en buien in het westen van het land, regen en smeltende sneeuw in het centrum en sneeuw ten zuiden van Samber en Maas. De maxima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 7 graden aan zee met waarden rond 4 of 5 graden in het centrum.

Dinsdagochtend is het zwaarbewolkt met kans op enkele winterse buitjes. In de loop van de dag breekt de bewolking en wordt het in het noordwesten grotendeels droog. Het blijft vrij fris met maxima van 0 tot 4 graden. Woensdag is het vrij koud en vaak bewolkt met een gure noordoostenwind. Het blijft echter droog en af en toe krijgen we een opklaring. De maxima liggen rond 2 graden in het centrum. 's Nachts vriest het overal.

bron: Belga