Weerbericht - Morgen 10 graden frisser

Weerbericht - Morgen 10 graden frisser

Vanmiddag is het zeer warm met afwisselend zon en wolken en temperaturen tussen 23 en 25 graden in de Ardennen en 26 tot 29 graden elders in het land. Op de meeste plaatsen blijft het droog, al kan er aan de kust en in het westen al een bui vallen. Vanavond en vannacht trekt wel een gebied met regen, buien en onweer traag van west naar oost over het land. Morgen wordt zwaarbewolkt en al een tiental graden frisser. Overdag vallen de buien vooral over het oosten van het land, 's avonds en 's nachts vooral over het westen.

Vrijdag verwacht het KMI veel bewolking met, vooral over het westen, regen en buien. Elders is het wat droger, al kunnen er ook enkele buien vallen. Het is fris met temperaturen tussen 11 en 17 graden.

Zaterdag krijgen we mooie opklaringen, maar in de loop van de dag ook stapelwolken waaruit nog enkele buien kunnen vallen. Het is nog vrij fris met temperaturen van 12 graden in de Ardennen tot 17 graden in de Kempen en er waait een matige wind uit westelijke richtingen.

Ook zondag krijgen we eerst mooie opklaringen en later wat meer wolkenvelden. Op een buitje na blijft het meestal droog en het wordt al een paar graden warmer, tot 18 of 19 graden. Maandag is het overwegend zonnig en warmer, met temperaturen rond 23 graden.

Dinsdag verwachten we nog altijd warm en eerst nog vrij mooi weer, maar later wordt de kans op neerslag groter. Vanaf woensdag gaan we waarschijnlijk opnieuw naar koel en wisselvallig weer met regelmatig regen of buien.

bron: Belga