Weerbericht: mooi weekend, maar daarna opnieuw wisselvallig

Weerbericht: mooi weekend, maar daarna opnieuw wisselvallig

Deze namiddag blijft het rustig maar zwaarbewolkt en vaak nevelig met plaatselijk kans op wat motregen. De maxima gaan van 3 tot 6 graden. Dat meldt het KMI. Deze avond en nacht krijgen we stilaan enkele opklaringen maar blijven er veel lage wolken, nevel en plaatselijk zelfs mist. Minima van -1 tot +3 graden. Morgenochtend is het grijs met lage wolken, nevel en plaatselijk mist. De lage wolken kunnen plaatselijk hardnekkig zijn maar in de loop van de dag worden de opklaringen stilaan breder.

Zondag zorgt een krachtig hogedrukgebied over het noordwesten van Rusland voor een aanvoer van continentale lucht over onze streken. Na een vrij frisse ochtend krijgen we overdag mooi en zonnig weer. Maxima van 2 graden in de Hoge Venen tot 6 graden in het centrum van het land.

Maandag zijn er 's ochtends nog brede opklaringen en hoge wolkenvelden. Later wordt het stilaan zwaarbewolkt. Een regenzone trekt rond de middag het land binnen vanaf de kust en schuift in de loop van de namiddag landinwaarts. De maxima liggen tussen 3 en 8 graden.

Dinsdagochtend blijft de neerslagzone nog slepen over het zuidoosten van het land. Op de Ardense hoogten worden dat soms winterse buien. Maxima van 2 tot 7 graden.

Woensdag en donderdag blijft het wisselvallig met tussen de buien door droge perioden met opklaringen. In Laag- en Midden-België worden dat regenbuien, in Hoog-België buien van sneeuw of smeltende sneeuw. Vrijdag blijft het licht wisselvallig.

bron: Belga