Weerbericht - Koude zondag met plaatselijk nog kans op winterse buien

Het is zondagochtend meestal zwaarbewolkt, met vooral in het zuidoosten van het land nog kans op lichte sneeuwbuien. Geleidelijk aan komen er enkele opklaringen en wisselen opklaringen af met bewolkte perioden. Er kunnen nog enkele plaatselijke winterse buien vallen (in de Ardennen zijn dat sneeuwbuien) maar op veel plaatsen wordt het droog, zo meldt het KMI. De maxima schommelen zondag tussen -2 graden op de Hoge Venen en +4 aan de kust. Er waait daarbij een gure noordwestenwind. Aan de zee kan die vrij krachtig zijn.

Zondagavond en -nacht staat een wisselend bewolkt, maar meestal droog weer op het menu. Vooral aan de kust en in de Ardennen kan er nog een winterse bui of een sneeuwbui vallen. Het kwik daalt tot +1 graad aan de kust en -7 graden op de Hoge Venen.

Maandag hangen er eerst vaak lage wolkenvelden, maar blijft het droog. In de loop van de dag komen er meer opklaringen. Het is vrij koud met maxima rond 3 graden over het centrum van het land en er staat een matige noordoostenwind.

De twee dagen nadien gaat de temperatuur in de ochtend enkele graden onder nul, woensdag tot -6. Maar de maxima klimmen later op de dag net tot boven het vriespunt. Dinsdag en woensdag worden vrij zonnig.

Donderdagavond en -nacht en vrijdag is er kans op winterse neerslag. Vrijdag kan er smeltende sneeuw vallen in Vlaanderen en sneeuw in de Ardennen.

bron: Belga