Weerbericht: hitte houdt dit weekend aan

Wie na een zeer warme en extreem droge maand juli hoopte dat augustus wat verkoeling zou brengen, is eraan voor de moeite: nog zeker tot midden volgende week moeten we temperaturen rond en dikwijls boven de 30 graden verdragen. Dat meldt het KMI.
door
Janne
Leestijd 1 min.

Vandaag is opnieuw een zonnige en erg warme dag. Het kwik klimt tot 30 graden in de Ardennen, tot 32 of 33 graden in het centrum en tot 34 graden in de Kempen. Aan de kust zorgt de zeebries voor de nodige verkoeling en bereiken we maxima rond 27 graden.

Ook in het weekend wordt het weer heet. Zaterdag wordt het zonnig, op enkele wolkenvelden na. Het blijft warm, met temperaturen tussen 28 en 32 graden in het binnenland. Aan zee is het iets koeler: je kan er genieten van maxima 25 graden.

Zondag krijgen we meer bewolking, maar de zon komt toch regelmatig piepen. Het wordt iets koeler, met maxima rond 22 graden aan de kust en tot 27 of 28 graden in het centrum van het land.

Dinsdag en woensdag heter dan heet

Begin volgende week blijft het volop zomeren en stijgen de temperaturen opnieuw boven de 30 graden, met dinsdag of woensdag als hoogtepunt van de hittegolf.

Daarna neemt de kans op buien toe en krijgen we meer gematigde temperaturen voorgeschoteld. Donderdag halen we nog maxima rond 25 graden.

Denk eraan voldoende water te drinken en zonnecrème te smeren!