Weerbericht - Het wordt komende dagen nog warmer

In de meeste streken is het dinsdag eerst zonnig, met in de loop van de dag stapelwolken. De kans op een lokale bui is echter klein. Het wordt nog wat warmer, met aan de kust maxima van 26 graden, in het centrum 30 graden en in de Kempen tot 31 of 32 graden. Dat meldt het KMI. Dinsdagavond en -nacht krijgen we opklaringen en wolkenvelden. Hier en daar kan er een bui vallen, maar die kans is nog steeds klein. Het koelt maar moeizaam af, bij minima van 16 graden in de Hoge Venen tot 21 graden in de steden.

Ook op woensdag krijgen we een zonnig begin, met in de loop van de dag stapelwolken. Die kunnen in de loop van de namiddag en avond wel uitgroeien tot een plaatselijke regen- of onweersbui. Het wordt erg warm, met maxima tussen 27 en 32 graden in het binnenland en rond 25 graden aan zee. Ook 's nachts blijft het warm.

Op donderdag krijgen we een vrijwel wolkenloos begin van de dag, opnieuw met overdag enkele stapelwolken. In het oosten en achter de kust is een geïsoleerd warmteonweer mogelijk, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt nog warmer, met maxima tussen 29 en 34 graden in het binnenland en 26 graden aan zee. 's Nachts blijven de temperaturen op de meeste plaatsen boven de 20 graden.

De buienkans neemt op vrijdag toe. Het wordt warm en onstabiel, met later op de dag kans op plaatselijke buien en zelfs onweer. Het kwik stijgt weer tot 30 graden en meer in het binnenland.

bron: Belga