Weerbericht - Herfstige buiendag in het verschiet

Het wordt donderdag wisselvallig met buien vanaf de Noordzee. Richting Franse grens zijn de buien minder talrijk en is het overwegend droog. Maxima van 13 graden in de Hoge Venen tot 17 graden in de Kempen. De wind wordt meestal matig uit west, ruimend naar noordwest. Aan zee is de noordwestenwind eerst vrij krachtig, in de loop van de dag afnemend naar matig. Dat meldt het KMI. Donderdagavond verlaten de laatste buien snel het oosten van het land. 's Nachts wordt het overal droog en licht bewolkt tot helder. In de Ardennen kunnen er in de loop van de nacht mistbanken ontstaan. Het wordt erg fris met minima tussen 2 graden in de Hoge Venen en 9 graden vlak aan zee.

Na het optrekken van het plaatselijke ochtendgrijs is het vrijdag droog en vrij zonnig met wat hoge sluierwolken. Na de middag neemt de de bewolking toe vanaf het westen. Pas in de late namiddag en avond verwachten we regen en buien vanaf de kust. De maxima liggen tussen 17 en 21 graden bij een matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit west tot zuidwest.

Zaterdag is het wisselvallig met opklaringen en buien die plaatselijk kunnen gepaard gaan met een donderslag. In het zuidoosten van het land is het 's ochtends nog tijdelijk zwaarbewolkt tot betrokken en regenachtig. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden bij een meestal matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit noordwest tot noord.

Na een vrij frisse nacht met plaatselijk vorming van nevel of mist wordt het zondag wisselend tot soms zwaarbewolkt met geregeld buien buien vanaf de Noordzee. De maxima liggen tussen 13 en 18 graden bij een matige wind uit noordwest tot noord.

Maandagochtend is het op vele plaatsen nevelig en fris. Het is eerst vrij rustig en droog maar de bewolking neemt snel toe vanaf de kust en kan er wat regen gaan vallen. De maxima liggen tussen 15 en 19 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest tot west.

Dinsdag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met af en toe regen of buien. De maxima liggen tussen 13 en 18 graden. Er is weinig wind.

Woensdag lijkt een nieuwe storing vanaf het westen over het land te trekken met in de loop van de dag of avond regen. Voor de storing uit wordt het met een aantrekkende zuidwestelijke wind zo'n 20 graden in het centrum van het land.

bron: Belga