Weerbericht - Herfstige aanloop naar Kerstmis

Weerbericht - Herfstige aanloop naar Kerstmis

Vanmiddag blijft het zacht maar grijs en vochtig met een dik en laaghangend wolkendek dat in de Ardennen ook het zicht kan beperken. Hier en daar kan het ook wat miezeren. De maxima schommelen tussen 6 en 8 graden in de Ardennen en tussen 8 en 10 graden in de andere streken, voorspelt het KMI. Vanvond en vannacht verandert het weerbeeld nauwelijks: het blijft zwaarbewolkt met lichte regen of motregen en vorming van nevel. Het laaghangend wolkendek blijft het zicht op de Ardense Hoogten beperken. De minima schommelen tussen 4 en 6 graden in de Ardennen en 7 tot 9 graden elders.

Morgen blijft het zachte maar grijze en miezerige weer aanhouden en de hoge Ardennen verdwijnen grotendeels in het lage wolkendek. De maxima schommelen nog altijd tussen 6 en 8 graden in de Ardennen en tussen 9 en 11 graden in de rest van het land. Er staat iets meer wind. Die waait uit het zuidwesten, in het binnenland matig en aan zee soms ook vrij krachtig met daar pieken tot 50 km per uur.

Kerstavond en nacht is er geen verandering. Zacht maar zeer vochtig met lichte motregen en beperkt zicht door nevel, mist en zeer lage bewolking over de Ardense Hoogten. De minima gaan van 4 graden in de Ardennen tot 9 graden aan de kust. De zuidwestenwind blijft matig en aan zee soms vrij krachtig met daar pieken tot 50 km/ h.

Ook op maandag Kerstmis is het aanvankelijk nog zwaarbewolkt, maar in de loop van de namiddag kan de zon toch af en toe door het wolkendek breken. Het blijft ook overwegend droog. De temperaturen schommelen tussen 4 graden in de Ardennen en 9 graden in het westen en centrum van het land.

bron: Belga