Weerbericht - Grijs weekend

Zaterdag start grijs met plaatselijk mogelijk aanvriezende mist en na de middag enkele opklaringen. Zondag en maandag worden grijs, vochtig en winderig maar zacht, voorspelt het KMI. Zaterdagochtend is het op de meeste plaatsen grijs. Nevel en mist kunnen hardnekkig zijn. Na de middag verschijnen er af en toe opklaringen maar op het einde van de dag wordt het opnieuw zwaarbewolkt in het westen en bereikt de eerste regen of motregen de kuststreek. De maxima bedragen tussen 4 en 7 graden bij een zwakke en later matige wind uit zuid- tot zuidwest.

Zaterdagavond en -nacht wordt het overal betrokken en volgen er perioden van lichte regen of motregen. 's Avonds liggen de temperaturen tussen 1 of 2 graden op de Ardense toppen en 8 graden aan zee. In de loop van de nacht wordt het echter enkele graden zachter. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidwest met rukwinden rond 50 à 60 km/h.

Zondag wordt een grijze dag met af en toe regen. De zon krijgen we niet te zien maar het is wel zeer zacht met temperaturen van 7 tot 9 graden in de Ardennen en van 10 tot 13 graden elders in het land. Maandag wordt ook grijs, met meer regen. Dinsdag wordt droger en kouder. De dagen daarna meer regen en soms winterse neerslag.

Het KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie.

bron: Belga