Weerbericht - Frisser weer in aantocht

Het wordt de komende dagen wat kouder, maar de kans op een witte Kerst in het centrum van het land schat het KMI maar op 10 procent. Dit weekend begint eerst nog zonnig in het centrum en het zuidoosten, maar later wordt het overal zwaarbewolkt vanaf het westen. Af en toe kan er wat lichte motregen vallen, bij temperaturen tussen 3 en 9 graden. De avond en de nacht zullen we doorbrengen onder een laag wolkendek, waaruit af en toe wat motregen kan vallen. Het wordt nevelig en vooral in de Ardennen kan mist het zicht fors beperken. De minima liggen dan tussen 1 en 7 graden bij een zwakke en veranderlijke wind.

Zondag blijft het overwegend grijs en nevelig met soms wat motregen. In het noorden en oosten zijn in de loop van de dag wat opklaringen mogelijk. Op de Ardense Hoogten kan mist het zicht opnieuw beperken. Maxima van 3 graden in de Hoge Venen tot 7 graden in het westen van het land.

Maandag verwacht het KMI nog vrij veel lage wolken maar verschijnen er ten zuiden van Samber en Maas mogelijk al opklaringen die zich later uitbreiden naar het centrum van het land. De maxima liggen tussen 2 en 6 graden. Dinsdag en woensdag is het vaak zonnig maar wordt het kouder met maxima van 3 tot 5 graden in het centrum van het land en algemene nachtvorst.

Vanaf donderdag trekt het hogedrukgebied zich terug naar Oost-Europa. Atlantische storingen kunnen dan doordringen tot onze streken en zorgen voor perioden met neerslag. In contact met de koude lucht kan die neerslag een winters karakter krijgen in Hoog-België, maar ook tijdelijk in lager gelegen gebieden. De temperaturen gaan licht stijgen.

bron: Belga