Weerbericht - Frisse zonnige zondag

Er is zondagochtend eerst kans op nevel, mist en lage wolken in de Ardennen. Elders begint de dag met nevel, zon en hoge sluierwolken. Na het optrekken van het ochtendgrijs blijft het overal droog met mooie zonnige perioden. De maxima liggen tussen 5 en 7 graden in de Ardennen en tussen 8 en 10 graden elders in het land. De zwakke oostelijke tot zuidoostelijke wind draait geleidelijk naar noordoost, aldus het KMI. Zondagavond blijft het licht bewolkt. In de Ardennen kan er zich opnieuw nevel, aanvriezende mist of lage bewolking vormen. In de loop van de nacht neemt de bewolking stilaan toe vanuit het westen. De minima schommelen tussen ­1 graad op de Hoge Venen en 3 graden in het westen. De wind is zwak en draait van noordoost naar zuid. Tegen het eind van de nacht wordt de wind matig.

Maandagochtend is er kans op (aanvriezende) mist in de Ardennen. Eerst is het overal droog, maar meestal al bewolkt. Vanaf het westen bereikt een storing, met perioden van regen, stilaan ons land. Over het oosten valt er pas neerslag in de loop van de namiddag. De maxima schommelen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 7 tot 9 graden in Laag­- en Midden­-België. De wind is matig tot vrij krachtig uit zuid en ruimt in de namiddag naar zuidwest tot west. Rukwinden tot 70 km/u.

Dinsdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met enkele buien of tijdelijk lokale regen. In de Ardennen valt er soms wat smeltende sneeuw. We krijgen maxima van 3 graden in de Hoge Ardennen tot 8 graden in het westen. De zuidwestenwind is matig.

bron: Belga