Weerbericht: frisse nacht op komst

Weerbericht: frisse nacht op komst

Deze namiddag is het eerst wisselend bewolkt met kans op een bui. Later worden de opklaringen breder vanaf het westen en wordt het droog. Maxima van 13 graden in Hoog­ België en 17 graden in de Kempen. Er staat een matige noordwestenwind die later afzwakt. Aan zee waait de wind eerst vrij krachtig en later matig. Dat meldt het KMI. Vanavond verlaten de laatste buien snel het oosten van het land. In de nacht van donderdag op vrijdag wordt het overal droog en licht bewolkt tot helder. In de loop van de nacht kunnen er enkele mistbanken ontstaan. Het wordt erg fris met minima tussen 3 graden in de Hoge Venen en 9 graden vlak aan zee. De wind waait eerst matig uit noordwestelijke richtingen en wordt later zwak uit zuidwestelijke of veranderlijke richtingen. Aan zee waait de wind matig.

Na het optrekken van het plaatselijke ochtendgrijs is het vrijdag droog en vrij zonnig met wat hoge sluierwolken. Na de middag neemt de de bewolking toe vanaf het westen. Pas in de late namiddag en avond verwachten we regen en buien vanaf de kust. De maxima liggen tussen 17 en 21 graden bij een matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit west tot zuidwest.

Morgenavond trekt de regenzone door het land en verlaat ons na middernacht via het zuidoosten. Er trekken dan opklaringen het land binnen maar de kans op buien vergroot. Minima van 7 graden in de Hoge Venen tot 13 graden over het noordwesten. Er waait een matige westzuidwestenwind, ruimend naar noordwest tegen het einde van de nacht.

Zaterdag hebben we te maken met een koele onstabiele polaire lucht die van over de Noordzee wordt aangevoerd. Vooral in de namiddag is het zeer wisselvallig met talrijke buien en kans op onweer. Tussen de buien door is de zon af en toe te zien. Maxima tussen 14 graden in de Hoge venen tot amper 18 graden in de Kempen. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige, noordwestenwind.

Na een vrij frisse nacht met plaatselijk vorming van nevel of mist wordt het zondag wisselend tot soms zwaarbewolkt met nog enkele buien vanaf de Noordzee. Een lokale donderslag blijft mogelijk. De maxima liggen tussen 13 en 17 graden bij een matige wind uit noordwest.

Maandagochtend start op veel plaatsen met nevel of mist, daarna neemt de bewolking toe vanaf het westen en kan het over de westelijke landshelft regenen tegen de namiddag. Maxima van 13 tot 18 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind, krimpend naar zuid. Dinsdag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met af en toe regen of buien. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden. Er is weinig wind uit veranderlijke richtingen.

Woensdag krijgen we tijdelijk droger weer alvorens een nieuwe regenzone ons land tegen de avond alweer bereikt. Er is af en toe ruimte voor wat zon. We halen zo'n 19 graden in het centrum van het land. Donderdag vergroten de neerslagkansen bij maxima opnieuw rond 19 graden.

bron: Belga