Weerbericht - Eind volgende week mogelijk tot -7 graden in Vlaanderen

Het kwik gaat vanaf komende woensdag fiks naar beneden. Het KMI ziet zelfs een mogelijkheid dat we vrijdagochtend in Vlaanderen opstaan met -7 graden op de thermometer, zo meldt het zaterdag. Voorlopig zitten we nog in warmere sferen. Zaterdagnamiddag trekt een regenzone over het land. Over Hoog-België valt er soms smeltende sneeuw. De maxima schommelen rond 6 graden in het centrum van het land.

Zaterdagavond en -nacht sleept de neerslagzone nog over het land. Lokaal is er kans op wat (aanvriezende) mist. De minima gaan van -2 tot +2 graden.

Zondag is het vaak bewolkt met eerst lokaal lichte neerslag. Later neemt de kans op regen toe vanaf de Franse grens. De maxima variëren van 2 tot 8 graden.

Maandag en dinsdag is het nog vaak bewolkt met vooral op dinsdag regenachtig weer. Vanaf woensdag wordt het dan, onder invloed van een krachtig hogedrukgebied nabij de Baltische Zee, gevoelig kouder met soms matige vorst 's nachts, maar wel vaak zonnig en droog weer. Donderdag zou het kwik rond het vriespunt schommelen, maar vrijdagochtend worden ochtendtemperaturen van zo'n -7 graden verwacht in Vlaanderen.

bron: Belga