Weerbericht - Droog en zonnig

Maandag blijft het droog en wordt het zonnig met maxima van 5 tot 9 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke of veranderlijke richtingen. Maandagavond en -nacht is het eerst helder met in het tweede deel van de nacht geleidelijk hoge wolkenvelden. Dinsdag wordt het droog met bewolkte perioden maar hier en daar ook zon. De eerste dagen van 2020 wordt het droog met hier en daar zon maar op andere plaatsen dan weer hardnekkig ochtendgrijs. Zo meldt het KMI. Dinsdagochtend is er in het noorden van het land ook lage bewolking en nevel. De temperaturen dalen naar waarden rond 0 graden, plaatselijk tot -3 graden in de Ardense valleien. De zwakke tot matige zuidwestelijke wind wordt in de loop van de nacht zwak en veranderlijk. Dinsdag blijft het droog met op de meeste plaatsen opklaringen en hoge wolkenvelden. In het noorden van het land blijft het mogelijk de ganse dag grijs met lage bewolking en nevel. De maxima schommelen tussen 4 en 7 graden. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen. Later wordt hij zwak tot matig uit oostelijke richtingen.

Op de eerste dag van het nieuwe jaar blijft het droog en wordt het op de meeste plaatsen zonnig. In het westen van het land blijft het waarschijnlijk grijs en mistig. Ook in de Ardennen is er 's ochtends kans op lage bewolking en mist. Na een koude ochtend met algemene nachtvorst, klimmen de temperaturen overdag tussen 3 en 6 graden. De wind waait meestal zwak uit zuid tot zuidoost. Tegen vrijdag neemt de kans op regen toe.

Het KMI waarschuwt ook voor ongunstige voorwaarden wat betreft CO-intoxicatie en op te letten met het gebruik van waterverwarmingstoestellen en vuurhaarden.

bron: Belga