Weerbericht - Droog en zachter tot zaterdag

Dinsdagochtend is het overwegend droog met enkele opklaringen. De lage wolken in de Ardennen verdwijnen snel. In de namiddag verwacht het KMI bewolkt weer, eventueel nog met een buitje over de noordoostelijke landshelft. Over het westen zijn er meer opklaringen. De maxima schommelen tussen 5 graden in Hoge Venen en 10 tot 11 graden in Vlaanderen bij een overwegend matige wind uit noord tot noordwest. Dinsdagavond en -nacht is het deels bewolkt en droog. In de loop van de nacht vergroot de kans op lage wolken, nevel en lokale mistbanken. In de Ardennen kan de mist aanvriezen. De minima liggen tussen -1 graad in Hoge Ardennen en +4 graden aan de kust.

Woensdagochtend verdwijnt de plaatselijke nevel of mist vrij snel. Daarna blijft het droog maar meestal zwaarbewolkt. Aan de kust verwachten we meer opklaringen. De maxima schommelen tussen 7 en 12 graden.

Donderdagochtend is er opnieuw kans op lokale nevel of mistbanken. Daarna verschijnen er soms opklaringen, maar in de namiddag wordt het meestal bewolkt, behalve dan aan zee waar het zonniger is. We halen maxima van 8 tot 13 graden. De zwakke noorden- tot noordwestenwind wordt overdag soms matig en ruimt naar het noordoosten.

Vrijdag zijn er brede opklaringen bij maxima van 12 tot 15 graden. Zaterdag krijgen we zon en wolken. De opklaringen zijn breder over het oosten. Op het einde van de dag zijn een paar buien niet uitgesloten. Het is zacht met maxima van 12 tot 17 graden.

Zondag trekt een zwakke neerslagzone over ons land vanaf het noordwesten. Het wordt dan wisselend tot soms zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen of enkele buitjes. De maxima schommelen rond 9 of 10 graden in het centrum van het land.

Maandag is het overwegend droog met opklaringen en meer wolkenvelden in de namiddag. De temperatuur stijgt niet hoger dan 10 graden in het centrum van het land.

bron: Belga