Weerbericht - Buiige dag met kans op onweer

Donderdag is het eerst op de meeste plaatsen droog met kans op een bui aan zee. In de namiddag zijn er buien in het westen en later ook in het centrum, mogelijk met onweer. De maxima liggen tussen 17 en 20 graden bij een strakke wind, meldt het KMI. Vrijdag is het eerst op de meeste plaatsen zwaarbewolkt met regen of buien in het centrum en het oosten van het land. Later wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en wordt het overwegend droog. In de nacht naar zaterdag volgen regen- en onweersbuien vanaf het zuiden. De maxima liggen tussen 20 graden aan zee en 26 graden in de Kempen.

Zaterdagochtend verlaat een actieve regenzone ons land richting Nederland. Nadien wordt het wisselend bewolkt met nog lokale buien en kans op onweer. De maxima schommelen tussen 20 en 24 graden bij een zwakke of matige wind uit westelijke richtingen. Zondag krijgen we eerst brede opklaringen. In de loop van de dag verwachten we bewolkte perioden met vooral in het westen kans op enkele buien. De maxima liggen tussen 18 en 22 graden.

Maandag lijkt het droog te blijven met afwisselend zonnige perioden en wolkenvelden. Het kwik zou tussen 20 graden aan zee en 24 graden in de Kempen klimmen. Dinsdag wordt het droog en zonnig met soms enkele wolkenvelden. Het wordt warmer met maxima tussen 22 en 26 graden. Woensdag wordt het warm met maxima tussen 24 of 25 in de Hoge Venen en plaatselijk 29 of eventueel 30 graden in de Kempen.

bron: Belga