Weerbericht - Buien nooit veraf

Het is zaterdagnamiddag wisselend tot zwaarbewolkt met enkele pittige regen- of onweersbuien over het zuiden van het land. Over het noorden en midden blijf de neerslag beperkt tot een lokale bui. Er waait een zwakke wind uit het noorden tot het noordoosten. De maxima bedragen 18 graden in de Ardennen en ongeveer 21 graden elders. Zaterdagavond en -nacht komen eerst nog enkele buien voor, in hoofdzaak over het zuiden. Later wordt het droger en nevelig. De minima variëren van 9 tot 14 graden.

Zondag is het zwaarbewolkt met wat lichte regen aan de kust. In het binnenland komen vanaf 's middags buien tot ontwikkeling, mogelijk met een klap onweer. Er waait een matige zuidwestenwind. In de buurt van buien kunnen windstoten optreden. De maxima gaan van 16 tot 20 graden.

Van maandag tot en met vrijdag zou het wisselend tot zwaarbewolkt worden met regelmatig buien, eventueel met onweer. De buien kunnen plaatselijk een flinke plens water lossen. De middagtemperatuur zal naar verwachting schommelen rond 18 graden, wat te koel is voor de tijd van het jaar.

bron: Belga