Weerbericht - Bewolkt en kans op buien

Vrijdag is het wisselend bewolkt met later kans op een paar buien. In het westen is er meer bewolking en begint het in de loop van de namiddag te regenen. De grootste hitte is weg: we krijgen nog temperaturen tot 23 graden. Dat meldt het KMI. Vandaag is er veel bewolking in het westen van het land en op het einde van de namiddag begint het aan zee te regenen. In het binnenland is het wisselend bewolkt en zijn er enkele buitjes mogelijk. De maxima liggen rond 18 graden in de Ardennen, rond 21 graden aan zee en rond 23 graden elders in Laag-België. De wind waait matig en aan zee later vrij krachtig uit zuid tot zuidzuidwest.

Vrijdagnacht regent het bij momenten fel in het westen van het land. Ook een onweer is niet uitgesloten. Elders blijft het droog met brede opklaringen. De minima liggen tussen 10 en 16 graden. De wind waait eerst matig en wordt later zwak uit het zuiden. In het westen van het land staat er eerst een matige tot aan zee vrij krachtige noordwestenwind. Later wordt hij zwak en veranderlijk of noordoostelijk.

Zaterdag zijn er opklaringen, maar ook veel wolkenvelden. 's Ochtends kunnen er nog een aantal buien vallen in het westen van het land, maar daarna wordt het overal droog. De maxima liggen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 24 graden in de Kempen. De wind waait zwak uit noordoost tot oost.

Zondag is het in de oostelijke helft van het land meestal zwaarbewolkt met regen en buien. In het westen zijn er brede opklaringen en op enkele lokale buitjes na blijft het droog. De maxima liggen tussen 18 en 21 graden. De wind waait matig uit noord tot noordoost.

Vanaf maandag wordt het overal wisselend bewolkt met geregeld buien. Maandag kan het kwik nog tot rond 20 graden stijgen, maar vanaf dinsdag halen we die grens waarschijnlijk niet meer. De wind waait meestal zwak tot matig uit westelijke tot noordelijke richtingen.

bron: Belga