Weerbericht - Bewolking zware klant voor winterzon

Deze ochtend bepalen veel lage wolken het weerbeeld, zeker in Laag- en Midden-België. Plaatselijk is er kans op nevel of aanvriezende mist. Enkel in het zuidoosten van het land zijn er nog opklaringen. In de loop van de dag verschijnen er mogelijk enkele opklaringen in het centrum en het oosten van het land maar blijven de lage wolken zeker in het noordwesten hardnekkig hangen. De maxima liggen tussen +3 graden aan zee, 0 tot +2 graden in het centrum en -3 graden in de Ardennen. Dat meldt het KMI. Vanavond en tijdens de nacht neemt de bewolking overal toe vanaf het noorden en verwachten we hier en daar lichte sneeuwbuitjes. Plaatselijk eindigt de nacht onder een dunne sneeuwlaag. Er is bovendien kans op plaatselijke vorming van nevel en aanvriezende mist. De minima schommelen tussen +1 graad aan zee en -6 graden elders. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen.

Morgen is er meestal veel bewolking en hangt er plaatselijk nevel of mist. Vooral in de voormiddag kan er lichte winterse neerslag vallen. De maxima liggen tussen -1 graad in de Hoge Venen en +5 graden in het westen van het land. Morgennacht wordt het rustig en vrij koud, de kans op vorming van nevel, aanvriezende mist en lage bewolking beperkt zich grotendeels tot het westen van het land.

Woensdag trekt het plaatselijke ochtendgrijs snel op en wordt het vrij zonnig. Maxima tussen -2 en +4 graden bij een lichte oost- tot zuidoostelijke wind.

Van donderdag tot zaterdag blijft het zonnig. De temperaturen gaan door de zuidenwind langzaam stijgen en komen op het einde van de week en tijdens het weekend overal boven de 0 graden uit. 's Nachts blijft het op de meeste plaatsen vriezen 1 of 2 einde van de week en tijdens het weekend overal boven de 0 graden uit. 's Nachts blijft het op de meeste plaatsen vriezen maar minder diep. In de Ardennen begint het overdag licht te dooien. Zondag zou de bewolking toenemen vanaf het noordwesten.

bron: Belga