Weerbericht: bakken, braden en zonneolie smeren

Weerbericht: bakken, braden en zonneolie smeren

Deze namiddag blijft het vaak zonnig in het westen met meer wolken naar het oosten toe. Het is droog en warm bij maxima van 23 tot 29 graden. In de nacht van maandag op dinsdag wordt het lichtbewolkt met minima van 13 tot 19 graden, zo meldt het KMI. Morgen start eerst in de meeste streken zonnig. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken, maar de kans op een lokale bui is klein. Aan zee blijft het de hele dag overwegend zonnig. Het wordt nog wat warmer met maxima van 25 graden aan de kust, rond 30 graden in het centrum tot 31 graden in de Kempen. De wind is zwak veranderlijk, over het westen wordt hij in de namiddag soms matig uit noordwestelijke richtingen.

Morgenavond en -nacht krijgen we opklaringen en wolkenvelden. Hier en daar kan er een bui vallen, maar die kans is nog steeds klein. Het koelt maar moeizaam af bij minima van 16 graden in de Hoge Venen tot 21 graden in de steden. Er waait een zwakke wind uit veranderlijke tot noordelijke richtingen.

Woensdag begint zonnig met enkele sluierwolken. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken die in de loop van de namiddag en avond kunnen uitgroeien tot een plaatselijke regen- of onweersbui. Het wordt erg warm met maxima tussen 27 en 32 graden in het binnenland en rond 25 graden aan zee. De wind waait eerst zwak en overdag af en toe matig uit veranderlijke of noord- tot noordoostelijke richtingen. Ook 's nachts blijft het warm.

Donderdag begint vrijwel wolkeloos. Overdag krijgen we enkele stapelwolken. In het oosten is een geïsoleerd warmteonweer mogelijk maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt nog warmer met maxima tussen 29 en 34 graden in het binnenland en 26 graden aan zee. De wind is zwak en veranderlijk in het binnenland. Aan zee zorgt een matige zeebries later voor verkoeling.

Vrijdag neemt de buienkans iets toe. Aan de voorzijde van een koufront wordt het warm en onstabiel met reeds in de voormiddag kans op plaatselijke buien en later zelfs onweer. Het kwik bereikt opnieuw 30 graden en meer in het binnenland.

Zaterdag lijkt een overgangsdag te worden. In het oosten is het nog warm met aanvankelijk nog kans op onweersbuien. In het westen is het iets frisser met opklaringen en wolkenvelden. Later wordt het zwaarbewolkt en kan er hier en daar wat regen vallen. Maxima van 22 graden aan zee tot 30 graden in de Kempen. Zondag en maandag wordt het opnieuw zonniger met overdag stapelwolken en kans op een plaatselijke bui. Op de meeste plaatsen maxima van 25 graden of meer.

bron: Belga