Weer zware bombardementen op Idlib

Weer zware bombardementen op Idlib

Syrische regeringstroepen hebben vandaag, samen met hun Russische bondgenoten, opnieuw zware bombardementen uitgevoerd op de stad Idlib, het laatste grote bastion van de oppositie. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, op basis van informanten ter plaatse. Onafhankelijke media zijn er nog amper in het land. Ook gisteren waren er al hevige luchtaanvallen op Idlib, terwijl het in de nacht van zaterdag op zondag relatief rustig bleef, aldus het Observatorium. De stad is al sinds 2015 onder controle van rebellen. Het gaat vooral om aanhangers van Hayat Tahrir al-Sham, een alliantie van islamisten die banden heeft met Al-Qaida.

Vnadaag werden vooral de zuidelijke delen van Idlib geviseerd en gebieden ten noorden van de stad. Volgens het Observatorium voerden Russische vliegtuigen veertien raids uit terwijl helikopters van het Syrische leger zo'n 25 pakketten met explosieven dropten.

Het is niet duidelijk hoeveel slachtoffers er zijn gevallen. De voorbije dagen vluchtten duizenden inwoners de stad uit.

bron: Belga