Weer kwakkelt hele week met buien en frisse maxima

Weer kwakkelt hele week met buien en frisse maxima

Deze namiddag is het meestal bewolkt. Een verzwakkende buienzone trekt van west naar oost over het land. Vanaf het westen wordt het dus droger met meer opklaringen. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 11 of 12 graden in het westen van het land. Dat meldt het KMI. Vanavond vallen er nog enkele buien, vooral in het oosten van het land. Komende nacht wordt het dan grotendeels droog met wolkenvelden en opklaringen. De temperatuur daalt tot rond 0 graden of -1 graad in Hoog-België en tot +3 à +5 graden in Vlaanderen. Aan zee blijft het iets zachter, met minima rond 6 of 7 graden.

Morgen wisselen zwaarbewolkte perioden af met opklaringen. Hier en daar kunnen er een aantal buien ontstaan. De maxima liggen tussen 8 of 9 graden in de Hoge Venen en 14 of lokaal 15 graden in Laag-België. Dinsdagavond en -nacht neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten en tegen de ochtend regent het op de meeste plaatsen. De minima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 7 of 8 graden in Vlaanderen.

Woensdag trekt een actieve storing vanuit het zuidwesten door het land. Het is zwaarbewolkt met matige regen. In de namiddag wordt het onstabiel met buien, die soms hevig en onweerachtig kunnen zijn. Vanuit het westen wordt het droger met bredere opklaringen. De maxima schommelen tussen 10 graden op de Hoge Venen en 15 graden in Vlaanderen. Er zijn rukwinden tot 50 à 60 km/u.

Donderdag is het bewolkt tot zwaarbewolkt met perioden met buien, die soms vergezeld kunnen zijn van een donderslag. De maxima schommelen tussen 11 graden op de Hoge Venen en 16 graden in Vlaanderen.

Vrijdag wordt het tijdelijk rustiger met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Er is een kleine kans op een bui. 's Avonds bereikt een volgende actieve storing ons land vanaf de Franse grens. De maxima schommelen tussen 11 graden op de Ardense hoogten en 15 graden in Vlaanderen.

Zaterdag zou het erg wisselvallig kunnen worden met vrij veel buien en opnieuw fris weer. De maxima komen niet hoger dan 11 graden in Vlaanderen.

Zondag zou het droger blijven en is het gedeeltelijk bewolkt met bredere opklaringen, vooral dan in het westen van het land. De maxima schommelen rond 12 graden in het centrum van het land.

bron: Belga