Weekendtip: Graanmarkt 13 houdt een tweedehandsverkoop

Traditionele solden laat Graanmarkt 13 al een jaar aan zich voorbij gaan, maar dat betekent niet dat er geen koopjes te rapen vallen. De Antwerpse concept store organiseert dit weekend namelijk een de tweede editie van hun Second Hand Client-sale, waarbij je stijlvolle kledij van andere klanten op de kop kunt tikken.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

Met het initiatief willen eigenaars Ilse Cornelissen en Tim Van Geloven zich afzetten tegen het helse ritme van de mode-industrie door kwaliteitsvolle ‘afdankertjes' aan een nieuw thuis te helpen. Het idee is dat slow fashion de maatstaf moet worden en recyclageprojecten zoals dit de norm.

Goed doel

Wie zelf nog toffe stuks in zijn kast heeft hangen, kan ze binnenbrengen tot en met vandaag. Die kledij hoeft overigens niet exclusief van Graanmarkt 13 te komen. Zolang het merk past binnen de filosofie van de concept store is het goed. De opbrengst van je verkochte kleding krijg je integraal terug in de vorm van een waardebon. En alle kledij die na afloop niet wordt opgehaald, gaat naar een goed doel.