Wedstrijd voor nieuwe naam boot loopt opnieuw hilarisch fout

Wedstrijd voor nieuwe naam boot loopt opnieuw hilarisch fout

Het eiland The Isle of Man wil een van de ferry's een nieuwe naam geven. In plaats van dat de overheid er zelf een naam aan gaf, zicht het inspiratie bij het publiek. Iedereen mag een voorstel insturen en stemmen op de beste inzendingen. En de grootste kanshebbers op de winst momenteel zijn hilarisch.

Met 3.000 stemmen uitgebracht staat Floaty McFloatface aan de leiding. Andere opties die meedingen naar de winst zijn onder andere Giant Floater, The Floater, Floatwood Mac, Bryan Ferry, Ferry McFerryface en You Float my Boat. Volgens ons allemaal betere benamingen dan het huidige 'Floating Bridge No. 6'.

Het schip David Attenborough

De organisatie van de verkiezing zou niet verrast mogen zijn door de humoristische inzendingen, want het is niet de eerste keer dat de voorstellen voor een nieuwe naam een grappige wending nemen. Toen de Britse Natural Environment Research Council vorig jaar een nieuwe boot mocht onthullen, moest die volgens de publiek Boaty McBoatface gaan heten. Maar de organisatie zag dat niet zitten en gaf het schip dan maar te noemen naar de bioloog David Attenborough.