Wedstrijd van de laatste kans voor Anderlecht en Galatasaray

Wedstrijd van de laatste kans voor Anderlecht en Galatasaray

Anderlecht kan vanavond een vervelende statistiek van zich afwerpen. Het is namelijk al veertien jaar geleden dat paarswit nog wist te overwinteren vanuit de Champions League. Alle andere keren eindigden de Brusselaars kansloos laatste in hun poule. Vanavond staat met Galatasaray een kraker op het programma in het Astridpark, want de overwinnaar verzekert zich van een ticket naar de prestigieuze Europa League.

Trainer Hasi is echter niet bezig met zulke statistieken. "Galatasaray is een gewond dier dat er zomaar weer kan staan," zei de coach op de persconferentie. Dat kan wel eens kloppen. Als Wesley Sneijder er zin in heeft, hebben de Turken een speler van wereldklasse in huis. Sneijder maakte eerder al het verschil in de wedstrijd tegen Fenerbahce en heeft een patent op het maken van belangrijke doelpunten voor de Turken.

Dat neemt niet weg dat Galatasaray niet in beste doen is. Ze slikten in de wedstrijden tegen Dortmund en Arsenal telkens vier doelpunten. Maar dat maakt thuisploeg Anderlecht geen favoriet volgens Hasi. "Het is fout om te denken dat we er zomaar over heen zullen walsen. Die fout gaan we niet maken. We gaan een heel moeilijke wedstrijd tegemoet."

Anderlecht lijkt dit seizoen telkens iets meer te kunnen opbrengen in de CL hoewel die betere prestaties zich niet meteen vertaalden naar betere resultaten. Toch heeft paarswit het gevoel dat het stappen heeft gemaakt. "Enkel tegen Dortmund (0-3) verdienden we verdiend. In de andere wedstrijden hebben we te weinig gekregen. Maar ik heb goede moed. We hebben altijd durven voetballen zonder daar veel punten voor terug te krijgen."

In dat opzicht klinkt Anderlecht hetzelfde als Ajax, maar Zlatan Ibrahimovic, die gisteren met PSG met 3-1 won van de Nederlanders wist het treffend te verwoorden: "Uiteindelijk gaat het om die punten en die hebben wij gepakt. Ajax heeft leuk gevoetbald, maar uiteindelijk draait het om winnen en dat deden wij."

Hopelijk hebben Hasi en zijn selectie geluisterd naar de wijze woorden van de Zweedse superster.