Website berekent hoe groot de slaagkans van je examenbetwisting is

Als je het niet eens bent met de beoordeling van je examen, kan je daartegen in beroep gaan, al is de uitkomst van zo'n procedure niet altijd zeker. Via de tool studiebetwisting.be kan je uitrekenen hoeveel kans op succes je hebt.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Studenten, zowel van het middelbaar als hoger onderwijs, klagen steeds vaker de punten op hun rapport aan. Om op voorhand al een indicatie te krijgen of dat zo'n procedure wel zin heeft, kan je je slaagkans laten berekenen op studiebetwisting.be. Je hoeft er alleen maar enkele simpele vragen voor in te vullen.

Tool wijst je richting beroep aan

De tool is een project van onderwijsadvocaat Christophe Vangeel. "Tijdens consultaties met cliënten merkte ik dat steeds dezelfde vragen terugkwamen", stelt hij. "Aan de hand daarvan werd de site opgebouwd. Na het doorlopen van enkele vragen krijg je meteen een inschatting van jouw beroepskansen."

De website geeft je niet alleen een slaagkans, maar adviseert je ook over de stappen die je kan nemen om een beroep in te stellen. Het is belangrijk om daarbij te voldoen aan de strikte termijnen en formaliteiten.