We zoeken op Google het meest naar K3 en Pokémon

We zoeken op Google het meest naar K3 en Pokémon

De mens is een vreemd dier en dat laat zich merken in de kleinste dingen. Zo werd de zoekmachine Google, een bron van oneindige wijsheid, het afgelopen jaar heel vaak gebruikt om uit te zoeken hoe een garagepoort werkt. Ook ‘Bristl', de datingapp voor mannen met baarden en vrouwen die wel van wat gezichtshaar houden, kon op heel wat interesse rekenen.

Pokemon Go verslaat Trump

De interessante bevindingen werden door Google zelf bekendgemaakt. Elk jaar maakt het internetbedrijf lijstjes van het zoekgedrag van zijn gebruikers.

De meest trending gebeurtenis van het jaar in ons land bleek Pokemon Go te zijn. De rage bleef zelfs mondiaal belangrijke gebeurtenissen zoals de Brexit, de Amerikaanse verkiezingen of de aanslagen van 22 maart voor.

De titel van de meest populaire persoon ging naar een trio: K3. De zangeressen verslaan Vlaanderens favoriete kok Jeroen Meus en de kapitein van de Rode Duivels Eden Hazard. Salah Abdeslam, spilfiguur in de aanslagen in Zaventem en Brussel, eindigde op de vijfde plaats, maar was wel het meest trending.

De doden scoren goed

Internationaal gezien zijn het vooral bekende sterfgevallen die ons aan het googlen doen slaan. In de lijst van trending internationale personen worden met David Bowie, Prince, Leonard Cohen en Alan Rickman van de eerste zes plaatsen er vier ingenomen door overleden beroemdheden. Het echtpaar Trump kaapt de twee andere noteringen weg.

Hoe werkt een houseparty?

De Belg vroeg zich via Google het vaakst af hoe Pokemon Go werkt. Andere opvallende onderwerpen die de top tien haalden zijn ‘houseparty', niet het feestje maar een app om met je vrienden te bellen, en een nas. Dat is een harde schijf die uitgerust is met een netwerkaansluiting, leert een eigen zoekopdracht ons, wat de notering ervan meteen verantwoordt.