We zijn nog niet uitgeregend

We zijn nog niet uitgeregend

Vanmiddag is het wisselend tot zwaarbewolkt en vooral later ontstaan voornamelijk over het oosten van het land alweer enkele buien, mogelijk met onweer en veel neerslag in korte tijd. De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten tot noorden. De maxima bedragen 15 graden aan de kust en 18 tot 21 graden in de andere landsdelen. Waar de zon even doorbreekt, is 23 graden bereikbaar. Vanavond en -nacht komen nog een aantal regen- en onweersbuien voor, vooral over het oosten en midden van het land. Ook elders is een bui mogelijk, maar de kans op onweer is klein. Later in de nacht wordt het vrijwel droog, maar het blijft bewolkt. De minima bedragen 11 tot 14 graden.

Morgen nemen we alweer een grijze start met nevel, lage wolken en lokaal ook mist. Nadien komt er af en toe ruimte voor zon, maar later ontstaan er opnieuw regen- en onweersbuien die in korte tijd veel neerslag kunnen lossen. Ook hagel is mogelijk. Er waait een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordoosten. De maxima bedragen 19 graden dicht bij zee en in de Ardennen en 21 tot 25 graden op vele andere plaatsen.

's Avonds en in de nacht van zaterdag op zondag kunnen overal in het land enkele onweersbuien voorkomen. Zondag en maandag zijn er perioden met zon, maar vooral in de namiddag of avond is er kans op een lokale regen- of onweersbui. De middagtemperatuur schommelt rond 26 graden. Aan de kust en in de Ardennen is het koeler. Dinsdag komen vaker buien voor. Woensdag en donderdag is het op een bui na droog met geregeld zon bij zowat 22 graden.

bron: Belga