We spenderen meer dan een uur per dag op datingapp Tinder

We spenderen meer dan een uur per dag op datingapp Tinder

De gemiddelde gebruiker op Tinder spendeert een verbazingwekkende 77 minuten per dag op de app. Dat onthulde een woordvoerder van het bedrijf aan The Huffington Post. Dat is een hoop tijd, zeker gezien het feit dat de app redelijk eenvoudig is.

Gebruikers krijgen profiel na profiel te zien en ze vegen, puur op basis van de profielfoto, naar links als ze niet geïnteresseerd zijn en naar rechts als ze de persoon wel zien zitten. Kiezen beide personen rechts, dan kunnen ze aansluiten via de chatfucntie en een gesprek beginnen.

Het hele punt van Tinder is dat het je snel en eenvoudig honderden mensen met mogelijke gemeenschappelijke interesses of andere overeenkomsten laat zien, maar blijkbaar werkt de app ook verslavend. Ter vergelijking: Instagram-gebruikers spenderen gemiddeld maar 21 minuten per dag met het bewerken en delen van foto's via de app. Instagram heeft meer dan 200 miljoen gebruikers, terwijl Tinder er ongeveer 50 miljoen heeft volgens The New York Times. Een vergelijkbare datingsite zoals OKCupid heeft 12 miljoen gebruikers.