"We hadden de overwinning verdiend"

"We hadden de overwinning verdiend"

De Ierse bondscoach Martin O'Neill vond dat zijn ploeg de overwinning tegen Zweden had verdiend. "We stonden defensief heel goed", oordeelde hij na het gelijkspel (1-1) op de eerste speeldag in groep E op het EK in Frankrijk, in het Parijse Stade de France. O'Neill is van oordeel dat Ierland knap voetbal speelde. "We hadden al op voorsprong moeten staan bij de rust. Ik ben heel trots op mijn spelers. Natuurlijk zijn ze ontgoocheld, want we hadden hier met drie punten moeten zitten en niet met één."

Wat betreft de Ierse verdediger Ciaran Clark, die een owngoal maakte en zo Zweden langszij bracht, zei O'Neill dat hij "tevreden met zijn match" mocht zijn. "Wat hem overkomt, is pech, want tot dan weerstonden we de druk." Ook de Zweedse bondscoach Erik Hamren was niet echt gelukkig na de match. "We voelen ons ontgoocheld", klonk het. "We moeten 300 procent geven in de volgende wedstrijden. We waren niet beweeglijk genoeg. We hadden vooraan geen opties."

De Zweedse sterspeler Zlatan Ibrahimovic lag aan de basis van de owngoal van Ciaran Clark. "We hebben niet verloren, dat is wat telt. We hebben nog tweede wedstrijden en moeten de nodige punten halen om door te gaan." De middenvelder en door de Europese voetbalbond tot 'Man van de Match' verkozen Wes Hoolahan opende in de 48e minuut de score voor Ierland. "Een doelpunt maken op het EK voor je land, dat is een grote prestatie", zei hij voor de micro van de BBC. "We hadden niet veel geluk, maar we nemen het punt. We hebben veel kansen gecreëerd. In de eerste helft waren we uitstekend en ook in het begin van de tweede. De jongens kunnen fier zijn. Ik ben ongeduldig om België te zien spelen. We zullen zien wat dat geeft."

bron: Belga