«We gaan proberen iets te tonen tegen PSG»

«We gaan proberen iets te tonen tegen PSG»

Op basis van de vorige thuiswedstrijd, toen Anderlecht na een pijnlijke vertoning met 0-3 verloor van Celtic, zou je nochtans geen cent geven om de kansen van de Belgische landskampioen. «Ik zou heel ontgoocheld zijn als ik hetzelfde zou zien tegen PSG», zegt Vanhaezebrouck. «Het is wel jammer dat ik hier nog niet zo lang ben en deze wedstrijd eigenlijk te vroeg komt.»

Veel tijd om zijn stempel te drukken heeft de voormalige Gent-coach inderdaad nog niet gehad. Al leek zijn elftal in het voorbije competitieduel tegen KV Mechelen al een stuk vlotter te voetballen.

«Ik doe er alles aan om mijn team elke wedstrijd beter te laten spelen», klinkt het. «Maar ik heb vertrouwen in mijn spelersgroep. We gaan proberen om iets te tonen.»

Spajic geblesseerd

Op Uros Spajic hoeft Vanhaezebrouck alvast niet te rekenen. De Servische verdediger kampt met een enkelblessure en geraakt niet op tijd hersteld. Ook bij de bezoekers ontbreekt er een sterkhouder achterin. Zo is Thiago Silva in Parijs gebleven. De Braziliaanse verdediger heeft last van een dijblessure en wordt waarschijnlijk vervangen door Presnel Kimpembe.

Het blijft afwachten of Thomas Meunier bij de bezoekers in actie komt. Dat de Rode Duivel bij PSG geen vaste basisplaats heeft, is volgens Vanhaezebrouck het bewijs van de Franse weelde. «Dat zegt eigenlijk genoeg, want Meunier is een van de beste spelers bij de nationale ploeg», vindt de paars-witte coach. «PSG is dan ook een club met enorme middelen. Er is niet slechts één vedette, er zijn er meerdere en er is evenwicht in het team.»