WC-kwestie De Lijn: "Busnet zo goed als helemaal afgedekt"

Het busnet van De Lijn is met 605 toiletten zo goed als helemaal afgedekt. Dat meldt De Lijn donderdagavond in een reactie op sp.a-fractieleider in het Vlaams Parlement Joris Vandenbroucke, die liet optekenen dat de sanitaire voorzieningen voor chauffeurs bij De Lijn ondermaats zijn. "De Lijn heeft met verbazing kennis genomen van de verwijten van parlementslid Joris Vandenbroucke (sp.a) over de toiletten voor haar chauffeurs", klinkt het bij de vervoersmaatschappij. "Het sanitair voor het rijdend personeel is een permanent aandachtspunt op diverse formele overlegorganen met de vakbonden, vragen worden zo snel mogelijk aangepakt."

De vervoermaatschappij benadrukt dat ze de kwestie grondig opvolgt, en verwerpt de bewering dat er een structureel probleem zou zijn. "Tijdelijke lokale problemen kunnen opduiken, maar worden opgevolgd via het overleg met de vakbonden."

"Met 605 toiletten is het hele net ook zo goed als afgedekt. Antwerpen heeft er 175, Limburg 150, Oost-Vlaanderen 90, Vlaams-Brabant 100 en West-Vlaanderen 80".

Het streefdoel is een toiletbezoek om de 100 minuten, op langere trajecten zijn er meer voorzieningen. "Goed sanitair voor chauffeurs is belangrijk, daarom zoekt De Lijn ook naar oplossingen die buiten de openingstijden van sommige gebouwen toegankelijk zijn", zo luidt het nog.

bron: Belga