WB veldrijden Namen - Pauwels strandt alweer op derde plek

WB veldrijden Namen - Pauwels strandt alweer op derde plek

Voor de derde keer op rij moest Kevin Pauwels zondag vrede nemen met een derde stek, eerder al in de Scheldecross en in Overijse. In Essen werd hij vorige week tweede, in totaal verzamelde hij al acht podiumplaatsen, maar nog geen enkele zege. "Ze zijn gewoon te sterk", viel de kopman van Marlux-Napoleon Games in herhaling in Namen. "Ik voel dat mijn conditie vandaag weer beter was in vergelijking met vorige week", aldus Kevin Pauwels na afloop, "elke week kom ik dichter bij hen, maar ook nu wist ik dat het moeilijk zou zijn om hun ultieme versnelling te beantwoorden."

En op het eind kreeg hij gelijk. "Ik zat op zo'n twintig meter, maar ze versnelden nog eens en dus raakte ik er niet bij. Ik had vandaag niet die superdag die ik zaterdag in de Scheldecross wel had. Of ik Wout en Mathieu eens kan bijbenen de komende weken? Ik weet het niet. Ik droom wel van die overwinning, maar ook vandaag startte ik wel met het idee dat ik maximaal op een derde plek zou eindigen."

Zo geschiedde en dus moet de kopman blijven wachten op die eerste zege van het seizoen. "Ik hoop in de feestdagen eens mijn slag te slaan, maar het zal moeilijk worden als die twee zo hard blijven fietsen."

bron: Belga