WB snowboarden Seiser Alm - Seppe Smits pakt goud in slopestyle, brons voor Sebbe De Buck

WB snowboarden Seiser Alm - Seppe Smits pakt goud in slopestyle, brons voor Sebbe De Buck

Snowboarder Seppe Smits heeft de Wereldbekermanche slopestyle in het Italiaanse Seiser Alm gewonnen. De bronzen medaille ging naar Sebbe De Buck. In zijn eerste run liet Smits 88.30 optekenen, een score die goed was voor het goud. Ook in zijn tweede run realiseerde hij met 87.25 een hoge score. In de derde run moest Smits tevreden zijn met 26.35.

De Buck snowboardde in zijn tweede run naar zijn hoogste score: 85.75. Daarnaast kreeg hij in zijn eerste en derde run respectievelijk 39.60 en 82.60 achter zijn naam.

De tweede plaats ging naar Jamie Nicholls. De Brit lukte een score van 87.90 met zijn beste run.

Smits en De Buck hadden zich in Seiser Alm rechtstreeks geplaatst voor de finale. Dat lukte de Belgen niet in de voorbije twee WB-manches slopestyle. In Kreischberg strandden Smits en Stef Vandeweyer in de kwalificaties, in Laax werden Smits en De Buck uitgeschakeld in de halve finales.

Na afloop van de derde WB-manche slopestyle klimt Smits met 1.166 punten naar de tweede plaats op de WB-stand van de discipline, op 14 punten van Mons Roysland. De Noor kwam niet in actie in Seiser Alm. De Buck is 10e met 750 punten. Stef Vandeweyer is met 22 punten terug te vinden op de 77e plaats.

bron: Belga