WB-finale schaatsen - Bart Swings sluit seizoen af met zevende plaats in Salt Lake City

WB-finale schaatsen - Bart Swings sluit seizoen af met zevende plaats in Salt Lake City

Bart Swings is zondag op de zevende plaats geëindigd in de massastart op de Wereldbekerfinale schaatsen in het Amerikaanse Salt Lake City. In de WB-eindstand eindigt de vice-olympische kampioen in de discipline daarmee op de tweede plaats. Tijdens de wereldbekerfinale in Salt Lake City hield Swings vooral de Zuid-Koreaan Cheonho Um in de gaten. Mede daarom kon een groep van vier aan het peloton van zeventien schaatsers ontsnappen. De Japanner Ryosuke Tsuchiya won. Daags tevoren was Swings in het gecombineerde klassement van vijf en tien kilometer als twaalfde geëindigd.

In de eindstand is de zege voor de Zuid-Koreaan Cheonho Um, die genoeg had aan een elfde stek in Utah. Mathias Vosté eindigt op de 38e plaats. Voor aanvang van de slotrace bezette Swings in het klassement de tweede plaats achter Um. Het verschil was 45 punten. Een overwinning was voor Swings noodzakelijk om Um van de eerste plaats te verdrijven. Ondanks de tweede plaats in het eindklassement moet Swings terugzien op een mislukt seizoen. De wereldkampioenschappen per afstand brachten hem opnieuw geen medaille en tijdens het allround haalde hij niet de laatst acht van het klassement.

Bij de vrouwen zegevierde de Nederlandse Irene Schouten zondag voor de Japanse Nana Takagi en Bo-Reum Kim uit Zuid-Korea. Kim won het wereldbekerklassement.

bron: Belga