WB alpijnse ski - Noor Henrik Kristoffersen wint nachtslalom Schladming

WB alpijnse ski - Noor Henrik Kristoffersen wint nachtslalom Schladming

De Noor Henrik Kristoffersen heeft dinsdag de nachtslalom in het Oostenrijkse Schladming gewonnen. Hij bleef de Oostenrijker Marcel Hirscher negen honderdsten voor. De Rus Alexandr Horoshilov werd op 63 honderdsten derde. Kai Alaerts gaf in de eerse run op. Hij was de enige Belgische deelnemer. Armand Marchant liep begin deze maand in Adelboden een gebroken scheenbeen op.

Kristoffersen viel vorige week in Kitzbühel nog in de eerste run uit, maar herstelde zich in Schladming. Hij dankte zijn winst vooral aan een snelle eerste run. Daarin pakte hij een halve seconde voorsprong op Hirscher. De Oostenrijker wist in de tweede run veel goed te maken, maar was voor de zege een fractie te traag.

Voor de 22-jarige Kristoffersen is het de vijftiende wereldbekerzege, de veertiende in een slalom en de vijfde dit seizoen. In Schladming was hij ook in 2014 en 2016 al de beste.

In de Wereldbeker slalom naderde Kristoffersen met nog twee manches te gaan tot op 60 punten van Hirscher. In de algemene wereldbekerstand heeft Hirscher na 23 van 36 proeven 368 punten voor op Kristoffersen. De Fransman Alexis Pinturault is op 447 punten derde.

.

bron: Belga