WB alpijnse ski - Cornelia Hütter wint afdaling Lake Louise, Lindsey Vonn valt

WB alpijnse ski - Cornelia Hütter wint afdaling Lake Louise, Lindsey Vonn valt

De 25-jarige Oostenrijkse Cornelia Hütter heeft vrijdag in het Canadese Lake Louise de eerste wereldbekerafdaling van het seizoen gewonnen. De Liechtensteinse Tina Weirather strandde op negen honderdsten van de zege, de Amerikaanse Mikaela Shiffrin werd op dertig honderdsten derde. Topfavoriete Lindsey Vonn, de jongste jaren veelvuldig door blessures geplaagd, ging aan hoge snelheid tegen de vlakte, maar kwam met de schrik vrij. Voor Hütter is het de tweede wereldbekerzege, in maart 2016 won ze een super-G. Slalomspecialiste Shiffrin, vorig jaar eindwinnares van de Wereldbeker alpijnse ski, stond voor het eerst op het podium na een afdaling. In de slalom, reuzenslalom, parallelle slalom en combiné verzamelde ze al vijftig podiumplaatsen.

Snelheidskoningin Vonn, al achttien keer winnares in Lake Louise, waarvan veertien keer in een afdaling, liet de beste tussentijden optekenen, maar ging in de laatste bocht tegen de vlakte. Ze belandde in de veiligheidsnetten en bleef daar even liggen, maar kon uiteindelijk toch op eigen kracht de aankomstzone bereiken. De 33-jarige Amerikaanse hoopt zaterdag revanche te kunnen nemen. Dan staat er opnieuw een afdaling op het programma. "Wel, dat deed pijn", twitterde Vonn. "Morgen zal ik het ook nog flink voelen, maar het moet al gek lopen als ik niet aan de start sta. Niets houdt me tegen." Zondag wordt er ook nog een super-G afgewerkt in Lake Louise.

In de Wereldbeker verstevigde Shiffrin haar leidersplaats. Met 365 punten heeft ze 129 punten voor op de Duitse Viktoria Rebensburg. De Slovaakse Petra Vkhova is op 144 punten derde.

.

bron: Belga