Wateroverlast - Tot meer dan één meter water in Geraardsbergen: "nog nooit meegemaakt"

In enkele deelgemeenten in Geraardsbergen staat het water dinsdagavond tot meer dan één meter in woningen. "Dit is echt uitzonderlijk en nog nooit meegemaakt", zegt de woordvoerster van de stad. "Ook omdat het op plaatsen is waar we het niet gewoon zijn." In Geraardsbergen is het medisch interventieplan van kracht. De problemen situeren zich in deelgemeenten Viane, Moerbeken, Onkerzele, Grimminge en Zandbergen. Op enkele plaatsen staat het water tot meer dan een meter hoog, bijvoorbeeld tussen het Moerbekeplein en Viane-Dorp, maar ook in de Volderstraat en de Onkerzelestraat in Onkerzele. Ook het provinciaal domein De Gavers blijkt getroffen. Er worden zandzakjes verdeeld.

Door de wateroverlast is er geen treinverkeer mogelijk tussen de lijnen 120 en 90. De NMBS legt vervangende pendelbussen in.

Er werden acht inwoners geëvacueerd. Twee mensen, een bejaard persoon en een inwoner met hartklachten, zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Zes andere geëvacueerden werden opgevangen in een dienstencentrum, zij vonden wel een overnachtingsplaats bij familie of vrienden, aldus het stadsbestuur.

De crisiscel van de stad Geraardsbergen komt rond middernacht opnieuw bijeen.

bron: Belga