Wateroverlast - Situatie stabiliseert zich in Geraardsbergen, medisch interventieplan afgeblazen

In Geraardsbergen is de situatie zich aan het stabiliseren na de hevige wateroverlast van dinsdagavond in enkele deelgemeenten. Dat blijkt in de nacht van dinsdag op woensdag om 00.30 uur, na afloop van de vergadering van de crisiscel, die besliste om het medisch interventieplan af te blazen. "De situatie is zich aan het stabiliseren. De volgende drie dagen zal het waterpeil van de Marke mogelijk nog lichtjes stijgen, maar dat zal waarschijnlijk geen problemen veroorzaken. Het waterpeil van de Dender zou vrij stabiel blijven, afhankelijk van de weersvoorspellingen", zo klinkt het bij de communicatieverantwoordelijke van de stad, Katelijne Steenackers.

Nog volgens Steenackers is het medisch interventieplan afgeblazen en worden er ook geen mensen meer opgevangen in dienstencentrum De Maretak.

Op het Vianeplein tot aan de Beverstraat stond er omstreeks 00.30 uur nog steeds 40 centimeter water, maar was er wel een dalende trend merkbaar. In de Onkerzelestraat stond er nog 10 centimeter. De brandweer was bezig het water weg te pompen en af te leiden naar de Marke.

Nog steeds is er geen treinverkeer mogelijk tussen de lijnen 120 en 90. "Door een blikseminslag zijn een aantal overwegen afgesloten. Tegen morgenvroeg zullen we bekijken of deze weer open kunnen, maar het is niet duidelijk of dat zal lukken", aldus Steenackers.

Verder zijn ook een aantal straten afgesloten voor het verkeer. Het gaat om de Edingseweg van de Guilleminlaan tot de Beverstraat, de Vloerzegemstraat, de Bosstraat, de Atembekeweg, de Onkerzelestraat van de Botermelkstraat tot Dijk, de Peperstraat en de Klakvijverstraat vanaf Dijk tot het Zandbergenplein.

Als het water is weggetrokken zullen de technische diensten woensdagmorgen het wegdek proper maken.

bron: Belga