Wat zijn de verschillen tussen een huurauto en een leaseauto?

Wat zijn de verschillen tussen een huurauto en een leaseauto?

auto huren is hier een voorbeeld van. Daarnaast zou je ook een contract kunnen tekenen bij een leasemaatschappij. Ook dan zul je dus in een auto kunnen rijden. Tussen deze twee vormen zitten een paar grote verschillen, daarover kun je hieronder in dit artikel een stuk meer lezen. 

Auto huren

Over het algemeen teken je bij het huren van een auto een contract met een korte looptijd. Hierbij kun je denken aan een contract van 1 dag, maar in sommige gevallen kun je de huurauto ook langer gebruiken. Meestal is de maximale duur van het contract 2 maanden. Een voordeel hiervan is dat je de auto per dag in kunt leveren. Helaas heeft het ook een nadeel. De kosten van een huurauto zijn namelijk een beetje hoger dan je over het algemeen zult moeten betalen voor je leaseauto. Een auto huren Amsterdam kan alsnog handig zijn in een paar verschillende situaties. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat naar het buitenland met het vliegtuig. Je eigen auto past immers niet in het vliegtuig, dus je kunt dan een auto huren op de bestemming van je reis. Ook als je eigen auto kapot is gegaan zou je even een auto kunnen huren totdat je in staat bent om een nieuw model aan te schaffen. Hierdoor ben je dus toch niet autoloos.

Auto leasen

Het leasen van een auto zal in de meeste gevallen wat langer duren dan het huren van een auto. De looptijd hangt daarentegen wel van het type leasecontract af. Bij shortlease kun je bijvoorbeeld alsnog een auto leasen voor een paar maanden tot een half jaar indien dit nodig blijkt te zijn. Alsnog is dit dus niet echt een geschikte optie als je op vakantie in een ver land gebruik wilt maken van een auto. Het leasen van een voertuig is juist beter als je op het moment niet de financiën hebt om een nieuw model of een occasion aan te schaffen. Over de duur van het contract betaal je namelijk elke maand een bepaald bedrag om de auto te mogen gebruiken. Het zou kunnen dat de auto aan het einde van het leasecontract daadwerkelijk van jou wordt, dit is namelijk het geval bij financial lease. Bij andere leasevormen, zoals operational lease en shortlease, zal dit juist niet het geval zijn. De maatschappij is en blijft dan eigenaar van de auto.