Wat vrouwen echt willen tussen de lakens

Wat vrouwen echt willen tussen de lakens

De fertiliteitsapplicatie polste bij 500 vrouwen naar hun seksleven. Het doel van de was om te controleren of stereotypen over vrouwen en seks echt kloppen.

Stereotypen ontkracht

In tegenstelling tot wat het cliché wil, wil de meerderheid van de vrouwen (53,2 procent) vaker actie in de slaapkamer. Driekwart van de dames geeft toe dat ze het liefst minstens drie keer in de week de liefde willen bedrijven. Dertien procent verlangt dan weer naar zes vrijpartijen per week.

Daarnaast wordt vaak beweerd dat vrouwen maar met moeite een orgasme kunnen bereiken. Ook dit blijkt een fabeltje te zijn. Volgens de enquête komt maar liefst 72,6 procent van de vrouwen minstens één keer klaar tijdens het gerampetamp.

Stereotypen bevestigd

Een cliché dat wel bevestigd werd, is dat meer dan de helft van de vrouwen (53,2 procent) een emotionele band het belangrijkste ingrediënt vind van een goed seksleven. Op een tweede plaats staat voorspel. «Seks draait bij vrouwen niet enkel en alleen om het krijgen van een orgasme. Ze vinden het veel belangrijker om een emotionele band te hebben met hun partner», zo staat de lezen in de survey.

Daarnaast klopt het dat veel vrouwen (82 procent) hun seksuele behoeften laten beïnvloeden door externe factoren. Zo is stress de grootste lustdoder bij 40 procent van de vrouwen. Zich niet langer verbonden voelen met hun partner is een tweede boosdoener in hun seksleven. Twintig procent worstelt dan weer met een slecht zelfbeeld.

 

[polldaddy poll="9090102"]