Wat verliezen we allemaal tijdens de controle op de luchthaven?

Wat verliezen we allemaal tijdens de controle op de luchthaven?

In 2012 werd er maar liefst 500.000 dollar aan kleingeld gevonden aan de controle op de luchthavens in Amerika. Dat lazen we op in een artikel op Travel and Leisure. Aan de controle moet je je kleingeld samen met je broeksriem en andere voorwerpen in een bakje leggen omdat ze niet door de metaaldetector kunnen. Maar omdat mensen vaak gehaast zijn, laten ze wel eens iets achter in de bakjes.

Wij vroegen ons af welke voorwerpen er in Zaventem aan vooral worden vergeten.

Jan Van Der Cruysse, woordvoerder van Brussels Airport: "Per jaar worden er tussen de 12.500 en 13.000 voorwerpen teruggevonden aan de controle op onze luchthaven. Dat zijn iets meer dan 1.000 voorwerpen per maand. In oktober 2013 waren het bijvoorbeeld exact 1.038 voorwerpen. Daarvan werden 150 voorwerpen aan de balie bij de dienst verloren voorwerpen terug afgehaald en 341 voorwerpen terug opgestuurd naar de eigenaar. De spullen die blijven liggen, brengen we naar een veilingshuis."

Wat laten we exact achter?

Echt bizarre dingen zitten er helaas niet bij. "Vaak zijn het natuurlijk de spullen die in je broekzak zitten of die je bij je hebt aan de controlepost. Dat gaat van aanstekers tot smartphones tot kleingeld. In oktober hebben we twee keer enkele muntstukken teruggevonden. Rijk zullen we daar dus niet van worden", aldus Van Der Cruysse.

Enkele cijfers van de maand oktober 2013:

Een greep uit wat we allemaal kwijtspeelden in oktober 2013 in Zaventem

 

Maar dat was nog lang niet alles. Zo bleef ook bijvoorbeeld nog één dekentje achter en één treinticket. Maar liefst 77 mensen vertrokken aan de controle zonder hun broeksriem terug mee te nemen. Vrouwen laten dan weer enorm veel juwelen achter: 48 armbanden, 21 ringen en 8 halskettingen gingen in oktober 2013 naar de dienst verloren voorwerpen.

Wie dus de volgende keer zijn broekzakken leegmaakt, kan maar beter goed opletten dat hij niet zonder laptop of paspoort thuiskomt. Want door je te haasten, kan er al eens iets blijven liggen.