Wat te doen met Halloween?

Wat te doen met Halloween?

Trick or treat! Het griezelfeest bij uitstek kan je op duizenden verschillende manieren vieren. In Bornem kan je bijvoorbeeld Halloweenzwemmen, Blankenberge trakteert op een heksenworp en op verschillende plaatsen in Vlaanderen kan de viervoeter mee op een speciale Halloweenwandeling voor honden.

Voor de pretparken is Halloween een hoogdag. Bellewaerde organiseert een ‘Fiesta Mortal' (foto) en verschillende attracties krijgen een Halloweenjasje. In Walibi maken maar liefst 175 angstaanjagende figuranten je bang en in Bobbejaanland is het griezelen geblazen na zonsondergang tijdens de Halloweennocturnes. Plopsa Coo verandert dan weer tijdelijk in ‘Dinoween', met Halloweenshows waarbij dinosaurussen centraal staan. Op Halloween zelf is er een vuurshow aan de voet van de bekende watervallen.

Bloedbad

In Océade verandert het water elke dag om klokslag 15u in een rood ‘bloedbad'. Geen paniek, de natuurlijke kleurstof zal je zwemkledij niet ruïneren. Schminksters nemen de kinderen ondertussen onder handen met waterproof grime.

Breng je Halloween liever sportief door? Dan kan je deelnemen aan de Mountainbiketocht met nadien een welverdiende beker pompoensoep in Oostduinkerke. De dag wordt uiteraard afgesloten met vuurwerk, bijvoorbeeld op het strand van Sint-Idesbald.

Iets minder sportief, maar minstens even amusant zijn de horrorfilms die Kinepolis serveert tijdens ‘Halloween Night' op vrijdagavond. De eerste film start om 22u, de laatste start om 4u. Je kan dus de hele nacht door bibberen. Om de nacht feestelijk af te sluiten kan je naar Bloody Louis in Brussel trekken, waar de Belgische DJ en producer Kolombo voor een griezelige partysfeer zorgt.